De stap naar de basisschool is natuurlijk hartstikke spannend. Niet alleen voor je kind, maar ook voor jou. Hoe weet je of je kind er al aan toe is? PO Wijzer vroeg het een aantal ouders.

Hoeveel nachtjes nog?

‘Als ik zijn oudere zus naar school bracht, ging Lucas dikwijls gewoon ergens zitten in de hoop dat hij mocht blijven. Zeker de laatste maanden vroeg hij heel vaak: hoeveel nachtjes is het nog? Toen het eenmaal zover was, ging hij huppelend naar school. De nacht ervoor was hij bij wijze van spreken een paar centimeter gegroeid. Hij voelde zich zo groot!

Bij het kiezen van een school hebben we ons laten leiden door onze eigen ervaringen met de basisschool. We wilden een school waar elk kind het onderwijs krijgt dat bij hem of haar past. Deze school is precies wat we zochten. Dat bleek eigenlijk al direct tijdens het  kennismakingsgesprek met de directeur. Zij legde uit dat de school in de eerste plaats streeft naar gelukkige kinderen, die zichzelf ten volle ontplooien. Alle kinderen mogen er zijn, we hebben ze later allemaal nodig in onze maatschappij. Dat vind ik een heel mooie visie!’

Marita, moeder van Lucas (4 jaar)