Mijn kind is er echt aan toe!

De stap naar de basisschool is natuurlijk hartstikke spannend. Niet alleen voor je kind, maar ook voor jou. Hoe weet je of je kind er al aan toe is? PO Wijzer vroeg het een aantal ouders.

‘Dezelfde kleuterjuf als ik’

‘Onze zoon gaat naar dezelfde school waar ik vroeger op heb gezeten! Het is een heel gewone school, met een sfeer van ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’.  
Lees meer

Lianne, moeder van Max (5 jaar)

Makkelijke keus

Lynn was voorheen een aantal dagen per week bij een oppasmoeder. Diezelfde oppas is overblijfmoeder op school. Omdat Lynn al dikwijls met haar meeging, kende ze de school dus al heel goed.
Lees meer

Annette, moeder van Lynn (5 jaar)

Hoeveel nachtjes nog?

Als ik zijn oudere zus naar school bracht, ging Lucas dikwijls gewoon ergens zitten in de hoop dat hij mocht blijven. Zeker de laatste maanden vroeg hij heel vaak: hoeveel nachtjes is het nog?
Lees meer

Marita, moeder van Lucas (4 jaar)

Uitdaging gezocht

Ons dochtertje heeft zich eigenlijk nooit verveeld op het kinderdagverblijf, ook niet op het eind. Toch merkten we aan alles dat ze graag naar school wilde. Als we langs een school fietsten, vroeg ze steevast: wanneer mag ik naar school?
Lees meer

Iris, moeder van Emma (5 jaar)

Gekozen voor kunst en cultuur

‘Twee basisscholen in de wijk sloten goed aan bij onze kijk op het leven. Uiteindelijk hebben we voor Mila een school gekozen die extra aandacht besteedt aan kunst en cultuur.
Lees meer

Maaike, moeder van Mila (4 jaar)