Basisschool ’t Panorama

Verruim je blik...!

"Van gelukkige leraren leer je de mooiste dingen" Loesje

Basisschool ’t Panorama ligt aan de groene rand van de wijk Hoogkamp in Arnhem. Dagelijks gaat ons gedreven team voor het beste onderwijs voor de leerlingen. Wij hebben een grenzeloos geloof in (de mogelijkheden van) kinderen, ouders en de professionaliteit van onze teamleden. We geven dit vorm vanuit zicht op het individu en handelen daar vervolgens naar.

Samen met ouders het beste voor het kind!

Wij helpen kinderen om het zelf te doen! Dit doen wij door te ondersteunen, maar ook juist door onze ondersteuning langzaam af te bouwen zodat ze zelf leren verantwoordelijkheid te dragen en stappen zetten naar zelfstandigheid.

Waar staan we voor?

Wij geloven grenzeloos in jou
Jij bent kostbaar.
Wij geloven dat jij alles al in je hebt.
Je staat open om te ontdekken
wie je bent, wat je kunt en wat je wilt.
Wij weten dat jij bijdraagt als je er helemaal bent.
Wij hebben grenzeloos geloof in jou.

We geloven dat je het kan, en helpen jou dit naar boven te halen. Wij zijn trots op jou, op wat wij doen en op onze school.

Wij ontdekken het zelf
Bij ons is er ruimte voor wie jij bent, wat je kunt en wat je wilt. Ruimte voor jouw weetgierigheid. Op ons speelveld mag jij samen met anderen op zoek gaan naar inzichten, nieuwe kennis en creatieve oplossingen.
Jij draagt bij.
Jij doet dat zelf.
Dat beloven we. 

Wij helpen je groeien in het nemen van verantwoordelijkheid, zelfstandig spelen, werken en denken.
Dit doen wij vanuit structuur waaruit ieder individu zijn vrijheid neemt, zodra hij daar aan toe is.

Zonder fouten geen leren en ontwikkelen, dus fouten maken mag niet alleen, het is noodzakelijk. Wij bieden de ruimte en het vertrouwen eens goed fouten te maken…

Jij bent eigenaar van je eigen leerproces en mag trots zijn op de groei die je maakt.

Wij leren en verbinden samen
Wij leren met elkaar en van elkaar. Daarom geven wij les in combinatiegroepen.
Ons leren en werken krijgt betekenis doordat we het verbinden. Verbinden met andere vakken, groei in vaardigheid en de wereld om ons heen.
Samen met ouders halen we het beste naar boven in kinderen en bieden we ze alle kansen. Wij helpen kinderen daardoor optimaal leren en ontwikkelen.

Wij zien jou!
Wij zien jou in wie je echt bent. Wij zijn elke dag weer benieuwd naar je verhaal en eigenwijsheid. Hoe groot of klein je ook bent,  je bent kostbaar.
Wij zijn er voor jou.

Door ieder kind ècht te zien krijgen wij zicht op zijn/haar (onderwijs)behoeften om zo het kind te helpen zich optimaal te ontwikkelen en voor te bereiden op een goede toekomst na ’t Panorama.

Waar gaan wij voor?

Ontspannen –  rust is mijn vertrekpunt
Door te ontspannen ervaar je rust en ruimte.
Je blijft bij jezelf en bent op je gemak.
Je vertrouwt op je eigen wijsheid. Vanuit jouw ruime blik zie je wat je te doen hebt.
Rust is je vertrekpunt. In iedere situatie.

Vanuit rust komt energie… en de mooiste ideeën. Soms moet je even stil staan om je richting te bepalen om vanuit daar weer snelheid te maken.
Wij starten vanuit een ontspannen houding en leren/ontwikkelen in een omgeving die is ingericht om hier optimaal aan bij te dragen.

Open-minded – ik groei van jou
Je staat met een open geest in de wereld. Je kan de ander hierdoor echt zien. Jij laat je raken door andere mensen nieuwe ideeën en andere meningen. Je wordt geïnspireerd en aan het denken gezet. Je gaat de dialoog aan en stelt nieuwsgierig vragen. Je veroordeelt niet en vormt je eigen oordeel zorgvuldig.

Onderzoekend – ik deel wat ik ontdek
In onze school leer je de wereld kennen.
Je leert betekenisvol en ontdekt dat alle vakken met elkaar te maken hebben. Jouw leren is van jou. Je stelt je vragen, doet ontdekkingen, experimenteert, komt tot inzichten en maakt fouten.
Wat je leert deel je.
Je zorgt dat anderen van jou kunnen leren.

Stel een vraag…! Ga op zoek naar het antwoord… Probeer… Gefeliciteerd, je doet het verkeerd! Leer en probeer het nog een keer…

We stimuleren een nieuwsgierige houding door middel van het stellen van vragen en het creëren van een uitdagende leeromgeving. We blijven in beweging en ontwikkeling.
Maak kennis met de natuur, drama, beeldende vormgeving, muziek, dans, fotografie & film, literatuur en erfgoed. En kies voor jezelf wat je het leukst vindt…

We leren onze wereld beter kennen en te waarderen.

Verantwoordelijk – ik doe het zelf
Wij helpen jou verantwoordelijkheid te nemen, zelfstandig te denken en acteren. Je bent eigenaar van je eigen leerproces, verantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling en gedrag.
Wij hebben vertrouwen in je en hebben hoge verwachtingen. Ga ervoor en wees trots op jezelf!

Samen dragen we de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit en ontwikkeling van de school en haar omgeving.

Wat maakt onze school verder zo bijzonder?

Kijk op onze website voor de volgende onderscheidende onderdelen van ons onderwijs:

  • Ons Cultuur & Expressie programma
  • Ons onderzoekend en thematisch onderwijs
  • Ons verbindend leren
  • En veel meer…

Bezoek onze website voor verdere informatie of bezoek de scholen pagina voor meer scholen in Arnhem.