De Dorendal is in sommige opzichten een basisschool als vele anderen: wij geven iedere dag goed onderwijs aan alle kinderen. Maar toch zijn wij anders dan andere basisscholen.

Wij zijn namelijk een Daltonschool! We nodigen daarom alle kinderen uit om op basis van (zelf)vertrouwen uitdagingen aan te gaan om zich verder te ontwikkelen. Dit betekent dat wij kinderen leren ondernemend en zelfverantwoordelijk te zijn. Uw kind leert bij ons hoe hij of zij kan samenwerken, hoe het taken en opdrachten  kan plannen in een dag- of weektaak en hoe te reflecteren op het gemaakte werk.

Kortom, bij ons op school leren de kinderen verantwoordelijkheid te dragen, vertrouwen te hebben in zichzelf en anderen, en samen te werken.  We geven veel aandacht aan het ontwikkelen van creativiteit en burgerschap. En natuurlijk geven we heel goed les! Want niet alleen de kinderen leren bij ons samen op school, dat doen de leerkrachten ook. En zo is de Dorendal een plek voor ontwikkeling, voor iedereen op zijn eigen manier.

We hebben onze visie geformuleerd in vijf zinnen:

 

Alle kinderen willen leren en kunnen leren.

In ons onderwijs zijn wij geïnspireerde en enthousiaste leerkrachten die een onderzoekende en lerende houding bij kinderen stimuleren. We spreken de kinderen hierbij op het juiste niveau aan. 

 

Ieder kind is anders en mag dat bij zichzelf ontdekken. 

De Dorendal is een school waarin we ruimte geven aan het ontdekken en ontwikkelen van talenten. We zetten kinderen in hun kracht zodat zij, nu en in de toekomst, hun weg vinden in deze diverse maatschappij.

 

School is een leeromgeving voor iedereen dus ook voor de leerkrachten. 

Als team zijn wij voortdurend in ontwikkeling en blijven wij ons professionaliseren. Hierbij zijn wij in staat om elkaars kwaliteiten te zien, in te zetten en te waarderen. Dit bereiken wij in een open en plezierige sfeer!

 

School, thuis en dorpsgemeenschap vormen een leefomgeving waarin positieve sociale interactie centraal staat.  

De Dorendal is voor Doorwerth een veilige plek om te leren en op te groeien. Onze school staat in contact met de voor de kinderen relevante organisaties.

 

Optimaal onderwijs gedijt bij een optimale samenwerking met ouders.

Daarom tonen wij in ons contact met ouders een open communicatie en respectvolle houding waarin we laten zien dat we jullie inbreng waardevol vinden.

 

Onze slogan:

Wij zijn creatief en ondernemend en wij leren samen. 

Bezoek onze website voor verdere informatie of bezoek de scholen pagina voor meer scholen in Arnhem.